Placičky v lowcarb verzi jsou rychlé, dobré a velmi variabilní - užijeme jakoukoliv zeleninu, nejlépe sezónní.
Děkujeme Janě Valíkové za super tip na oběd :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
200 g |
200 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici uvařit v osol.vodě, scedit, nechat vychladnout.
V el.sekáčku jsem mixla brokolici,200 g uzeného,100 g nivy, 1/2 cibule, 2x česnek, 200 g eidamu, přidala 2 vejce, kmín, pepř, smíchala a nechala odležet.
-
Na potřený (olejem) pečící papír udělat placičky a péct na 180°C cca 40 min, nakonec 10 min horkovzduch, prostě do zlatova...
Makronutrienty
19%
50%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 552 kJ | 800 kJ |
| Kalorická hodnota | 132 kcal | 191 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,5 g
1,01 g |
6,52 g
1,47 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,45 SVJ | 0,652 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,69 g
5,56 g |
11,1 g
8,06 g |
| Bílkoviny | 12 g | 17,5 g |
| Sůl | 1,27 g | 1,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













