Ideální jako předkrm, svačinka nebo i lehká letní večeře.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
100 g |
100 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
20 g |
20 g |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Příprava je velmi jednoduchá. Plátky bresaoly vyskládáme na talíř. Na to rozprostřeme rukolu, překrájená cherry rajčata a na hoblinky nastrouhaný parmazán. To celé osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citrónovou šťávou a kvalitním olivovým olejem.
Lze podávat takto samostatně, případně doplnit kouskem nějakého kvalitního pečiva.
Makronutrienty
10%
62%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 567 kJ | 1 490 kJ |
| Kalorická hodnota | 135 kcal | 356 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,63 g
0,376 g |
6,92 g
0,988 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,263 SVJ | 0,692 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,02 g
2,64 g |
18,5 g
6,93 g |
| Bílkoviny | 16 g | 42,1 g |
| Sůl | 1,59 g | 4,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













