Šťavnaté maso a spousta barevné zeleniny - nízkosacharidový báječný oběd :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
6 kusů |
6 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Salát | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bravčové plátky si jemne naklepem, posolím, okorením a z obidvoch strán jemne potriem dijon horčicou a následne obalim v rozšľahanom vajičku, opekám na bravčovej masti cca 10 minut (podľa hrúbky mäsa).
-
Mäso vyberiem a do výpeku dám šampiňóny (použila som mrazené) dusím cca 10minút, jemne posolím, pridám roztlačený cesnak, 1pl masla a hotovo.
-
Na šalat som použila avokádo, rajčinu, červenù cibuľku, poľnìček him. soľ, mleté čierne korenie, citron.šťavu a avokádový olej.
Makronutrienty
13%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 777 kJ | 4 087 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 977 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,59 g
0,772 g |
18,9 g
4,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,359 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,9 g
5,15 g |
83,5 g
27,1 g |
Bílkoviny | 8,44 g | 44,4 g |
Sůl | 3,74 g | 19,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů