Jestli máte rádi pikantní chutě, tento tradiční mexický recept si zamilujete. Pro ještě výraznější chuť můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
A pokud nemáte pomalý hrnec, můžete polévku stejně dobře uvařit i v hrnci na plotně.
- 4h:15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
4 hrnky |
4 hrnky |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 stroužky |
3 stroužky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Při podávání | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do pánve dáme lžíci oleje, na kostičky nakrájenou cibuli a papriku a prolisovaný česnek a necháme pár minut obdělat.
-
Přendáme do pomalého hrnce a přidáme rajčatové pyré, vývar, kuřecí prsa, 1-2 lžičky chilli (podle toho, jak máme rádi ostré), 1 lžičku kmínu a opepříme.
-
Vaříme na stupni II 4 hodiny.
-
Prsa vyndáme a pomocí vidličky roztrháme na nudličky a vrátíme zpět do polévky.
-
Podle chuti můžeme ještě dosolit.
-
Podávejte s nakrájeným čerstvým avokádem.
Makronutrienty
36%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 392 kJ | 2 237 kJ |
Kalorická hodnota | 93,7 kcal | 535 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,97 g
0,441 g |
39,7 g
2,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,697 SVJ | 3,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,67 g
0,43 g |
21 g
2,45 g |
Bílkoviny | 8,56 g | 48,9 g |
Sůl | 0,878 g | 5,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů