Většina výborných receptů vzniká náhodně, tak to bylo i v případě této pikantní polévky, která může nahradit i hlavní jídlo.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
125 g |
125 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 litru |
0,5 litru |
Postup přípravy
-
1. Na ghí osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme obě papriky, poté nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, klobásu nakrájenou na menší kousky, kmín, společně osmahneme a zalijeme asi 0,5 litrem vařící vody, rozmícháme, osolíme.
2. Vaříme cca 15 - 20 minut.
3. Přidáme na kousky nakrájené olomoucké tvarůžky a necháme pomalu rozpustit.
4. Dochutíme česnekem a majoránkou, provaříme 2 minuty.
5. Servírujeme, na talíři doplníme lžící kysané smetany.
Pokud nejsou tvarůžky dostatečně vyzrálé, je možné je nakrájet, vložit do talíře a zalít horkou polévkou.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
15%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 455 kJ | 2 455 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 587 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,54 g
0,775 g |
13,7 g
4,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,254 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,18 g
3,8 g |
44,2 g
20,5 g |
Bílkoviny | 6,4 g | 34,6 g |
Sůl | 1,23 g | 6,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů