Výborný a sytý nízkosacaridový oběd od Malvíny Hudyové, děkujeme:)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Omeleta | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
50 ml |
50 ml |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
50 g |
50 g |
|
100 g |
100 g |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Dvě vejce rozmixuji s půlkou avokádem trochu smetany,chilli,sůl, pepř. Naleji na pánev, dělám na másle. Přiklopim pokličkou a peču na mírné teplotě.
-
Mezi tím si opeču slaninu na jiné pánvi. Přidám slaninu na omeletu s romadůrem a přiklopím pokličkou,aby se romadůr roztavi
Makronutrienty
26%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 488 kJ | 3 887 kJ |
| Kalorická hodnota | 117 kcal | 929 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5 g
1,6 g |
39,8 g
12,7 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,5 SVJ | 3,98 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,75 g
4,22 g |
69,7 g
33,6 g |
| Bílkoviny | 5,54 g | 44,1 g |
| Sůl | 0,613 g | 4,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













