Ztracené vejce s holandskou omáčkou a lososem na zelné placce

Lenny73

Je to luxusní, rychlé a moc dobré lowcarb jídlo. Další recepty zde: https://www.instagram.com/p/CbcZAGjjlOb/...

Ztracené vejce s holandskou omáčkou a lososem na zelné placce

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kysané bílé zelí 500 g
vajíčka 1 kus
mozzarella 1 kus
sýr čedar, cheddar 100 g
česnek stroužky 3 kusy
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo čerstvé 75 g
vaječný žloutek 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 0,5 lžíce
voda 0,5 lžíce
sůl 1 špetka
pepř bílý mletý 1 špetka
vajíčka 2 kusy
ocet kvasný lihový 1 lžička
losos uzený 50 g
kaviár červený 2 g

Postup přípravy

  1. Všechno si smícháme dohromady a na plech s pečícím papírem vytvoříme placky. Pečeme na 170 stupňů do zezlátnutí.

  2. Máslo si rozpustíme, do nádoby od tyčového mixéru dáme žloutek, šťávu, vodu, sůl a pepř. Krátce promixujeme a pak tenkým pramínkem zašleháváme máslo. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  3. Do vroucí dáme lžičku octa, vejce rozklepneme do misky a pak opatrně šupneme do vody, vaříme 3 minuty.

  4. Dokončení Placka -> polníček -> losos -> vejce -> omáčka -> "kaviár" (červený z kapelínů - už si nikdy nedám :) )

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů