Ztracené vejce s holandskou omáčkou a lososem na zelné placce
Je to luxusní, rychlé a moc dobré lowcarb jídlo. Další recepty zde: https://www.instagram.com/p/CbcZAGjjlOb/...
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Předkrmy
- Snídaně
- Valentýn
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kysané bílé zelí | 500 g |
vajíčka | 1 kus |
mozzarella | 1 kus |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo čerstvé | 75 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
citronová šťáva, čerstvá | 0,5 lžíce |
voda | 0,5 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
vajíčka | 2 kusy |
ocet kvasný lihový | 1 lžička |
losos uzený | 50 g |
kaviár červený | 2 g |
Postup přípravy
-
Všechno si smícháme dohromady a na plech s pečícím papírem vytvoříme placky. Pečeme na 170 stupňů do zezlátnutí.
-
Máslo si rozpustíme, do nádoby od tyčového mixéru dáme žloutek, šťávu, vodu, sůl a pepř. Krátce promixujeme a pak tenkým pramínkem zašleháváme máslo. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.
-
Do vroucí dáme lžičku octa, vejce rozklepneme do misky a pak opatrně šupneme do vody, vaříme 3 minuty.
-
Dokončení Placka -> polníček -> losos -> vejce -> omáčka -> "kaviár" (červený z kapelínů - už si nikdy nedám :) )
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů