Ztracené vejce na křupavém pohankovém dortíku

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Ztracené vejce na křupavém pohankovém dortíku

Miluji recepty, které vypadají, jakože jste jejich přípravou trávili půl dne, přitom jsou za chvíli hotové a současně vypadají a chutnají znamenitě. Když je ještě jídlo bohaté na samé zdravé ingredience, není pochyb, že si jej užijete

Postup přípravy

  1. Pohanku jsem přes noc nechala namočenou ve vodě (na hrnek pohanky stačí stejné množství vody), ráno jsem ji propláchla a scedila (přes noc namočenou pohanku není třeba vařit). Smíchala jsem ji se všemi ingrediencemi na pohankový „dortík“.

  2. Nepřilnavou pánev jsem potřela olivovým olejem, rozpálila a pak teplotu snížila na střední stupeň. Do pánvičky jsem dala nerezový kroužek, do něj vložila půlku pohankové směsi, uhladila její povrch a opékala cca 5 minut. Pak jsem opatrně kroužek lopatkou obrátila na druhou stranu, odkrojila přilepené okraje a sesunula dortík dolů, aby se opekl i z druhé strany (opět jsem opékala cca 5 minut).

    Nepřilnavou pánev jsem potřela olivovým olejem, rozpálila a pak teplotu snížila na střední stupeň. Do pánvičky jsem dala nerezový kroužek, do něj vložila půlku pohankové směsi, uhladila její povrch a opékala cca 5 minut. Pak jsem opatrně kroužek lopatkou obrátila na druhou stranu, odkrojila přilepené okraje a sesunula dortík dolů, aby se opekl i z druhé strany (opět jsem opékala cca 5 minut).
  3. Zatímco se mi opékala pohanka, připravila jsem si ztracené vejce. Vodu, ocet a sůl jsem smíchala a přivedla k varu. Jakmile se voda začala vařit, vodu jsem vařečkou roztočila, aby vznikl vodní vír, do kterého jsem z mističky nalila předem vyklepnuté vejce. Po cca 30 sekundách jsem vejce opatrně vyndala z vody. Fotku bohužel nemám, musela bych být chobotnice

  4. Na hotový pohankový „dortík“ jsem dala hrst omytých míchaných zelených lístků (sehnala jsem mix baby špenátu a listů řepy) a na ně jsem položila ztracené vejce.

    No nevím, zda je moje ztracené vejce opticky dokonalé, ale chutnalo výborně!

    Na hotový pohankový „dortík“ jsem dala hrst omytých míchaných zelených lístků (sehnala jsem mix baby špenátu a listů řepy) a na ně jsem položila ztracené vejce.

No nevím, zda je moje ztracené vejce opticky dokonalé, ale chutnalo výborně!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat