Zelná polévka lc

Lucca

V chladném počasí krásně zahřeje. Polévku mám z uzených kostí, ty jsou na vývar nejlepší.

Zelná polévka lc

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
maso uzené vepřové, krkovice 800 g
kedlubna 3 kusy
kurkuma mletá 2 špetky
pepř černý celý 6 zrn
nové koření mleté 3 zrna
bobkový list celý sušený 2 listy
sůl 3 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
kysané bílé zelí 300 g
klobása 1 kus
majoránka sušená drhnutá 3 špetky
cibule 1 kus
voda 3 litry

Postup přípravy

  1. Uzené kosti dáme vařit spolu s cibulí, pepřem, novým kořením,bobkacem, solí. Pěnu postupně odebíráme. Vedle si mezitím dáme vařit kedlubnu na kostky spolu s kurkumou a solí. Když jsou kosti uvařené ,vyndáme je, z vývaru vybereme koření a do vývaru dáme zelí. Já mám radši kyselejší tak dávám i s vodou. Zelí vaříme do měkka. Maso obereme , klobásu nakrájíme a hodíme k zelí. Když je kedlubna uvařená , částečně slejeme vodu a zbytek přidáme k zelí do vývaru. Dochutíme a přidáme smetanu dle chuti a majoránku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů