
Zelí trochu jinak v low carb úpravě. Skvěle jsme si pochutnali. Jako další přílohu jsem zvolila vařenou kedlubnu a maso je pečená vepřová krkovička a bůček. :)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelí | |
---|---|
1 hlávka 1 700 g |
1 700 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžičky |
3 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí není nastrouhané, ale nakrájené na malé kostičky. Na tuku jsem do zlatohněda osmahla nadrobno nakrájené cibule a pak jsem je zaprášila lahůdkovým droždím. Krátce jsem osmahla, přilila trochu vody a promíchala. Přidala jsem zelí, kmín a trochu soli (raději méně, lahůdkové droždí je slané), podlila jsem vodou a dusila. Asi od půlky dušení jsem již nezaklápěla pokličkou, aby se voda vyvařila.
Jindy zahušťuju tak, že odeberu část zelí a rozmixuju tyčákem. Ale teď to nebylo ani nutné.
Nakonec jsem ještě dochutila dvěma lžícemi jablečného octu a dosolila.
Makronutrienty
58%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 186 kJ | 604 kJ |
Kalorická hodnota | 44,3 kcal | 144 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,75 g
0,645 g |
18,7 g
2,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,575 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,18 g
0,46 g |
7,09 g
1,5 g |
Bílkoviny | 1,9 g | 6,18 g |
Sůl | 0,312 g | 1,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů