Efektní low carb pohoštění, aspik plný barevné zeleniny je jednoduchý na přípravu.
- 15m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Aspik | |
---|---|
9 g |
9 g |
500 ml |
500 ml |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
9 g (1maly sačok čìrej želatíny) si pripravím podľa návodu v 500ml studenej vody, nechám 10 minút nabotnať a potom želatínu zohrejem na 60°, nevarìm pokiaľ sa nerozpustí.
-
Pripravím si zeleninu, trochu mrkvy, šampiónov a zelené lusky si uvarím vo vývare(použila som domáci) necham vychladnùť, uvarím si aj 1 vajičko natvrdo, šunku si nakrájam na kocky, nakrájam aj trochu oliv.
-
Potom už len ľubovoľne vrstvìm do nachystaných solikonovych misiek, opatrne zalievam mierne vychladnutou želatìnou.
Nechám do rána stuhnùť v chladičke.
Makronutrienty
30%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 127 kJ | 492 kJ |
Kalorická hodnota | 30,3 kcal | 118 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,92 g
0,668 g |
7,48 g
2,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,192 SVJ | 0,748 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,08 g
0,327 g |
4,2 g
1,27 g |
Bílkoviny | 3,37 g | 13,1 g |
Sůl | 0,931 g | 3,62 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů