Moc dobré lowcarb jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
200 g |
200 g |
|
1 stonek |
1 stonek |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 200 g |
200 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Lilek omyji a nakrájím na cca 5mm silná kolečka, osolím a nechám vypotit, pak osuším. Na oleji osmažím cibuli, česnek, celer, přidám mleté maso a orestuji, osolím, opepřím, zarestuji protlak, zaleji drcenými rajčaty a krátce podusím.
-
Do zapékacích misek dám trochu směsi, pokladu lilkem a střídám to, poslední vrstva je omáčka, kterou posypu parmazánem. Dám do hf na 180°C a peču 20 minut.
Makronutrienty
29%
46%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 363 kJ | 1 109 kJ |
| Kalorická hodnota | 86,7 kcal | 265 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,97 g
2,06 g |
15,2 g
6,29 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,497 SVJ | 1,52 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,31 g
0,84 g |
13,2 g
2,57 g |
| Bílkoviny | 7,96 g | 24,3 g |
| Sůl | 0,397 g | 1,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














