ŽAMPIONY NA SLANINĚ A CUKETOVÉ PLACIČKY
Báječné lowcarb zeleninové jídlo, letní a chutné. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
slanina | 100 g |
cibule | 1 kus |
žampiony čerstvé | 200 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
tymián čerstvý | 2 snítky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
cuketa | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 30 g |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 15 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím na menší kousky a na suché pánvi nechám vyškvařit, přidám lžíci másla, cibuli a osmažím. Přidám pokrájené žampiony, citronový tymián a chvíli restuji, pak osolím, opepřím, přileji smetanu a nechám zredukovat. Ke konci zamíchám čerstvou petrželku a pokapu citronovou šťávou
-
Cuketu najemno nastrouhám, osolím a nechám asi 30 minut vypotit. Pak jí pořádně vyždímu.Přidám zbytek surovin, promíchám a dám na pečící papír a peču na 180°C cca 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů