ŽAMPIONOVÝ KRÉM - LC
Sytá lowcarb polévka od Věry Husákové, děkujeme!
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Historické
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žampiony čerstvé | 300 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
vývar houbový | 750 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
tymián sušený | 0,3 lžičky |
olivový olej | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
olivový olej s balzamikem | 1 lžíce |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na másle nechám zesklovatět cibuli, přidám česnek, nakrájené žampiony (4 celé kusy si dám stranou), drcený kmín, tymián a krátce orestuji. Zaliji vývarem a vařím 20minut, pak rozmixuji, přiliji smetanu a podle potřeby dochutím solí a pepřem.
-
Žampiony si nakrájím na plátky a na rozpáleném tuku chvíli restuji, zastříknu balzamikem, za stálého míchání opeču. Do odstaveného přidám máslo, petrželku a podle chuti osolím a opepřím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů