ŽAMPIONOVÝ KRÉM - LC

Oli

Sytá lowcarb polévka od Věry Husákové, děkujeme!

ŽAMPIONOVÝ KRÉM - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
žampiony čerstvé 300 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
máslo čerstvé 2 lžíce
vývar houbový 750 g
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
sůl 2 špetky
kmín drcený 0,3 lžičky
tymián sušený 0,3 lžičky
olivový olej 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce
olivový olej s balzamikem 1 lžíce
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na másle nechám zesklovatět cibuli, přidám česnek, nakrájené žampiony (4 celé kusy si dám stranou), drcený kmín, tymián a krátce orestuji. Zaliji vývarem a vařím 20minut, pak rozmixuji, přiliji smetanu a podle potřeby dochutím solí a pepřem.

  2. Žampiony si nakrájím na plátky a na rozpáleném tuku chvíli restuji, zastříknu balzamikem, za stálého míchání opeču. Do odstaveného přidám máslo, petrželku a podle chuti osolím a opepřím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů