Žampionová krémová polévka s vejcem - nízkosacharidová
Polévka na zahřátí, když uz je ten podzim...LC (low carb), keto. Je to zdravá, rychlá a opravdu velmi dobrá nízkosacharidová polévka, kterou si v době cuket rádi uvaříte znova...
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
pórek | 1 kus |
žampiony čerstvé | 8 kusů |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžička |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
mahá koření | 1 špetka |
cuketa | 1 kus |
vajíčka | 4 kusy |
zakysaná smetana | 200 g |
Postup přípravy
-
Pórek na kolečka, na ghi mírně orestovat, na kostky malou cuketu a asi 8, větších žampiónů na plátky. (1 žampión a trochu pórku jsem si nechala zvlášť na dozdobení)
-
Po mírném zarestování, lžička kari koření, sůl himalájská a mahá koření (seženete ve zdravé výživě, je to směs kmínu, koriandru a hořč.semínka). Pak jsem přidala vodu a necháme vařit. Až jsou žampióny uvařené, polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Necháme provařit, polévka bude hezky jemná, krémová, polohustá.
-
Popř.dochutíme podle své chuti solí, pepřem...Uvařila jsem vejce a šup s ním do polévky, kdo má rád, přidá zakysanou smetanu, já ji moc v polévce nemusím, ale kvůli fotce....co bych neudělala :). Žampión, co zbyl, jsem orestovala a spolu s porkem dozdobila polévku.
-
Musím se pochválit, moc mi chutnala a doma se všichni olizovali
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů