Wok
Dnes oběd po asijsku. Použila jsem nudle takový ty žlutý, bezvaječný, jsou na restování nejlepší. Tedy dle návodu uvařit.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
nudle asijské bezvaječné | 400 g |
zázvor, čerstvý kořen | 5 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
chilli lusky celé | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 4 kusy |
cuketa | 1 kus |
žampiony čerstvé | 4 kusy |
mouka rýžová | 2 lžičky |
voda | 50 ml |
olej řepkový | 2 lžíce |
sojová omáčka shoyu | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nudle uvařit dle návodu. Na dno woku dáme trochu řepkového a pár kapek sezamového oleje. Kousek zázvoru, asi tak půl centimetru, 3 stroužky česneku a jedno chilli. Vše nakrájeno na jemno. Pustíme plamen a na něm tyto tři věci krásně prorestujeme. Pak jarní cibulky. 3-4 kousky. Následně přidáme nakrájenou cuketu. Retujeme. Pak žampiony. Restujeme. Přidáme světlou sojovou omáčku ( ta jídlo osolí), já používám sladkou tmavou sojovou omáčku ( ta dodá tu slakou chuť). Kdo tu tmavou nemá ( má konzistenci jako sirup), přidá sladkokyselou chilli omáčku.
-
Na závěr přidáme 2čl rýžové mouky a trochu vody, promícháme a přidáme do woku. Tím se vytvoří taková ta typická majda. Jakmile to je, přidáme do pánve nudle, vše promícháme a podáváme.
-
Já ještě mírně zasypala chili vločkou, možno použít i chilli pasty, nejlépe domácí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů