Wok

Deník pološílené veganky

Dnes oběd po asijsku. Použila jsem nudle takový ty žlutý, bezvaječný, jsou na restování nejlepší. Tedy dle návodu uvařit.

Wok

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
nudle asijské bezvaječné 400 g
zázvor, čerstvý kořen 5 g
česnek stroužky 3 kusy
chilli lusky celé 1 kus
cibulka jarní, sečka 4 kusy
cuketa 1 kus
žampiony čerstvé 4 kusy
mouka rýžová 2 lžičky
voda 50 ml
olej řepkový 2 lžíce
sojová omáčka shoyu 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Nudle uvařit dle návodu. Na dno woku dáme trochu řepkového a pár kapek sezamového oleje. Kousek zázvoru, asi tak půl centimetru, 3 stroužky česneku a jedno chilli. Vše nakrájeno na jemno. Pustíme plamen a na něm tyto tři věci krásně prorestujeme. Pak jarní cibulky. 3-4 kousky. Následně přidáme nakrájenou cuketu. Retujeme. Pak žampiony. Restujeme. Přidáme světlou sojovou omáčku ( ta jídlo osolí), já používám sladkou tmavou sojovou omáčku ( ta dodá tu slakou chuť). Kdo tu tmavou nemá ( má konzistenci jako sirup), přidá sladkokyselou chilli omáčku.

  2. Na závěr přidáme 2čl rýžové mouky a trochu vody, promícháme a přidáme do woku. Tím se vytvoří taková ta typická majda. Jakmile to je, přidáme do pánve nudle, vše promícháme a podáváme.

  3. Já ještě mírně zasypala chili vločkou, možno použít i chilli pasty, nejlépe domácí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů