WESTERN FAZOLE A JAK JINAK NEŽ DOMÁCÍ CHLEBÍČEK
Oblíbený oběd či večeře...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole barevné | 500 g |
klobása ostravská | 200 g |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 5 kusů |
rajský protlak | 160 g |
cuketa | 1 kus |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
Vegeta | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
1 sáček barevných fazolí, 2 libovější klobásy (na kolečka), 2 cibule (nadrobno), 5 stroužků česneku (na plátky), 2 plechovky rajčatového protlaku, 1 středně velká cuketa (na kostičky, pokud má už tvrdší slupku, raději oloupeme, případně vykrojíme semínka), mleté chilli, mletá sladká paprika, sůl, Vegeta.
-
Fazole nechat přes noc namočené ve vodě. Druhý den slít a propláchnout ve studené vodě.
-
Na pánvi orestovat cibuli, přidat česnek, mletou papriku a rajský protlak, zarestovat, přihodit fazole a cuketu, zalít vodou a dusit doměkka. Poté přidat klobásu, chilli, dochutit solí a Vegetou a případně zahustit hotovou jíškou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů