Pokud najdeme lišky, můžeme si uvařit skvělou lowcarb polévku podle Anežky Cejzlarové, děkujeme :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
500 ml |
500 ml |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Lišky propláchneme , velké pokrájíme.
1 velkou cibuli na sádle orestujeme do růžova, přidáme lišky.
1 lžičku mleté kmínu , špetku pepře , sůl a zalít 1/2 litrem kuřecího vývaru , vařit 1/2 hodiny , lišky nikdy nezměknou.
-
Nakonec přidat 1 kelímek 31% smetany na šlehání a 1 rozkvedlané vajíčko, provařit a podávat. Na talíř si můžeme přidat zakysanou smetanu.
Makronutrienty
22%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 471 kJ | 766 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,4 g
1,33 g |
7,16 g
2,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,44 SVJ | 0,716 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,72 g
5,33 g |
15,8 g
8,66 g |
Bílkoviny | 5,67 g | 9,22 g |
Sůl | 0,986 g | 1,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů