Vláčný americký čokokoláč (bezvaječný)
Na tento dort jsem náhodou narazila na jednom US webu a jeho snadnost a připojené komentáře mě zvedly v 22,30h. ze židle...ve 23,15h. bylo upečeno a poté ještě vlažné téměř zlikvidováno... Většinou výsledky svých receptů nechválím a jak nejsem na sladké, toto mě dostalo...se lžící hustého bílého jogurtu to byla naprostá chuťová bomba....výborný, vláčný, netřeba žádné polevy či marmelády... A ten ocet - opravdu tam je, není to překlep, zvýrazní celkovou chuť, ale rozhodně není cítit.
- 45m
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
sůl | 0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 0,25 hrnku |
ocet kvasný lihový | 2 lžičky |
slunečnicový olej | 0,33 hrnku |
hladká mouka pšeničná | 1,5 hrnků |
cukr krystal | 1 hrnek |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
voda | 1 hrnek |
Postup přípravy
-
Suché suroviny promícháme dohromady, poté přidáme mokré ingredience a vše promícháme metlou.
-
Nalijeme do dortové formy vystříkané olejovým sprejem či vyložené pečicím papírem a pečeme 30-35min. v troubě předehřáté na 175°C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů