Výborná nízkosacharidová alternativa bramborového salátu.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Salát | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,25 kusu |
0,25 kusu |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Větší kedlubnu nakrájíme na kostičky a dáme vařit s kurkumou a solí.
Mrkev, petržel a celer dám také vařit do osolené vody.
Uvařím 2 vajíčka natvrdo.
-
Cibuli nakrájím nadrobno, 4 okurky také.
Vychladlou zeleninu a nakrájená vajíčka přidám, vmíchám zakysanou smetanu a hořčici, příp. trochu nálevu z okurek.
-
Vše lehce promíchám, dochutím pepřem a nechám v lednici přes noc proležet.
Je výborný!
Makronutrienty
42%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 365 kJ | 1 632 kJ |
| Kalorická hodnota | 87,3 kcal | 390 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,35 g
3,14 g |
28,4 g
14 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,635 SVJ | 2,84 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,94 g
0,835 g |
26,6 g
3,73 g |
| Bílkoviny | 2,65 g | 11,8 g |
| Sůl | 0,767 g | 3,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














