Punč neodmysliteľne patrí k Vianociam.. a keďže sa nám už tak pekne zvianočnieva, tak tu je náš recept na výborný punč, ktorý zahreje.. a nielen pri srdci
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Punč | |
|---|---|
|
0,7 litru |
0,7 litru |
|
0,1 litru |
0,1 litru |
|
200 ml |
200 ml |
|
100 g |
100 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Do punče | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
7dcl kvalitného červeného suchého vína nalejeme do hrnca, pridáme 1dcl ovocného čaju, 1dcl rumu, 2dcl jablkovej šťavy, 1PL medu a zamiešame. Zahrievame na slabom plameni (nevaríme) až kým sa víno nespení.
-
Pridáme 3 drievka škorice, zopár klinčekov, 4 hviezdičky badiánu a ošúpané a na väčšie kusy nakrájané jablká, pomaranče, zelený grep a granátové jablko.
Makronutrienty
90%
4%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 309 kJ | 1 272 kJ |
| Kalorická hodnota | 73,9 kcal | 304 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,49 g
0,991 g |
30,8 g
4,08 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,749 SVJ | 3,08 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,518 g
0,026 g |
2,13 g
0,105 g |
| Bílkoviny | 0,342 g | 1,41 g |
| Sůl | 0,045 g | 0,185 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů










