Vepřové rillettes je vynikající a voňavá masová pomazánka, ze které vám zvlhnou koutky:) Je přirozeně bez lepku a ze samých dobrých věcí. V pomalém hrnci je tato low carb svačina připravená skoro bez práce.
- 8h:30m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Asi 1kg bůčku nakrájet na kostičky, prosolit (1-2 lžičky), po lžičce ml.pepře, drceného kmínu a sušeného česneku. Dvě lžíce bílého vína, já dala bílý vinný ocet.
-
Pomalit na Low cca 8 hodin, pak mačkadlem na brambory co nejvíce rozdrtit, dát do sklenic a nechat ztuhnout, mazat na cokoliv a papat.
-
Bůček jsem dala i s kůží, není to tam poznat pokud by to někomu vadilo.
Makronutrienty
2%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 391 kJ | 1 466 kJ |
Kalorická hodnota | 332 kcal | 350 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,881 g
0,016 g |
0,929 g
0,017 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,088 SVJ | 0,093 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,5 g
7,49 g |
33,2 g
7,9 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 13 g |
Sůl | 1,38 g | 1,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů