Vepřové pečené na dýni a rozmarýnu

Jídelní plán

Vepřové pečené na dýni a rozmarýnu

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vepřová plec 800 g
dýně máslová 1 kus
cibule 1 kus
česnek 4 stroužky
cibule sušená 15 g
bílé víno suché 200 ml
pepř černý mletý 4 špetky
sůl 1 lžička
rozmarýn 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opepřete. Poté ho pevně svažte kuchyňským provázkem, aby získalo a v průběhu pečení udrželo pěkný tvar válečku. V pekáči rozpusťte sádlo a maso na něm ze všech stran krátce opečte, aby se krásně zatáhlo. Přidejte čerstvou cibuli nakrájenou na měsíčky, sušenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku. V misce rozmíchejte víno s hořčicí a rozmarýnem. Touto směsí maso zalijte. Pekáč přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte přibližně 2 hodiny zakryté. Mezitím si připravte na kousky nakrájenou dýni - můžete ale použít i jinou zeleninu, například směs pod svíčkovou, nebo kedlubny a mrkev. Po dvou hodinách pečení maso otočte, přidejte na větší kusy nakrájenou zeleninu. Opět pekáč přikryjte a pečte další hodinu. V průběhu pečení maso podle potřeby podlévejte a občas ho přelévejte výpekem, aby zůstalo šťavnaté. Zhruba 15 minut před koncem pečení pekáč odkryjte, zvyšte teplotu trouby na 190°C a maso dopečte dozlatova. Po upečení nechte maso cca 15 minut odpočinout. Pak krájejte a můžete podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů