Vepřové pečené na dýni a rozmarýnu
- 4h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 800 g |
dýně máslová | 1 kus |
cibule | 1 kus |
česnek | 4 stroužky |
cibule sušená | 15 g |
bílé víno suché | 200 ml |
pepř černý mletý | 4 špetky |
sůl | 1 lžička |
rozmarýn | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso osolte a opepřete. Poté ho pevně svažte kuchyňským provázkem, aby získalo a v průběhu pečení udrželo pěkný tvar válečku. V pekáči rozpusťte sádlo a maso na něm ze všech stran krátce opečte, aby se krásně zatáhlo. Přidejte čerstvou cibuli nakrájenou na měsíčky, sušenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku. V misce rozmíchejte víno s hořčicí a rozmarýnem. Touto směsí maso zalijte. Pekáč přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte přibližně 2 hodiny zakryté. Mezitím si připravte na kousky nakrájenou dýni - můžete ale použít i jinou zeleninu, například směs pod svíčkovou, nebo kedlubny a mrkev. Po dvou hodinách pečení maso otočte, přidejte na větší kusy nakrájenou zeleninu. Opět pekáč přikryjte a pečte další hodinu. V průběhu pečení maso podle potřeby podlévejte a občas ho přelévejte výpekem, aby zůstalo šťavnaté. Zhruba 15 minut před koncem pečení pekáč odkryjte, zvyšte teplotu trouby na 190°C a maso dopečte dozlatova. Po upečení nechte maso cca 15 minut odpočinout. Pak krájejte a můžete podávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů