Vepřové maso v mrkvi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Vepřové maso v mrkvi

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová plec 200 g
mrkev 500 g
cibule 1 kus
netučný vývar 200 ml
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
cukr krystal 1 lžička
ocet kvasný lihový 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a společně dusíme mírně podlité vývarem, okořeněné kmínem a osolené.

  2. Po ½ hodině přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka. Dochutíme cca 1 lžící octa a 1 lžící cukru.

  3. Takto připravená mrkev není třeba zahušťovat moukou, ale musíme při vaření polévat jen tak, aby se maso nepřipálilo. Když podlijeme víc a máme směs řídkou, můžeme trochu zahustit. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů