Vepřové maso v mrkvi
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 200 g |
mrkev | 500 g |
cibule | 1 kus |
netučný vývar | 200 ml |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
cukr krystal | 1 lžička |
ocet kvasný lihový | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a společně dusíme mírně podlité vývarem, okořeněné kmínem a osolené.
-
Po ½ hodině přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka. Dochutíme cca 1 lžící octa a 1 lžící cukru.
-
Takto připravená mrkev není třeba zahušťovat moukou, ale musíme při vaření polévat jen tak, aby se maso nepřipálilo. Když podlijeme víc a máme směs řídkou, můžeme trochu zahustit. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů