Vepřová panenka Wellington
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 800 g |
těsto listové | 1 kus |
šunka kuřecí | 200 g |
rozmarýn | 4 snítky |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Panenky rozkrojíme na poloviny. Špičky odkrojíme tak, aby nám vznikly špalíky masa na obou koncích stejně vysoké. Osolíme a opepříme. Rozpálíme litinovou pánev a na sucho panenku necháme ze všech stran zprudka zatáhnout. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
-
Listové těsto rozválíme na co nejtenčí plát. Rozřízneme na čtyři díly. Na každý díl doprostřed rozložíme na tenko nakrájenou slaninu. Na slaninu položíme větvičku tymiánu, a nakonec vychladlou panenku. Vše důkladně zabalíme do těsta. Těsto by mělo těsně přiléhat k náplni a nemělo by nikde mít díry.
-
Balíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě na pečícím papíru nejprve 5 minut a 220 ºC a potom 20 – 25 minut na 180 ºC.
-
Servírujeme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů