Vepřová panenka ve slaninovém kabátku a květákové pyré LC

Lucca

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku a květákové pyré LC

Úžasný snadný recept, jak si připravit panenku.

Postup přípravy

  1. Nejdřív si pustíme do pyré. Květák si obereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody s kurkumou.

    Mezitím si připravíme slaninu plátek vedle plátku, musí se trochu překrývat. Panenku si osušíme, osolíme, opepříme. Slaninu potřeme hořčicí a panenku zabalíme. Na rozpuštěném másle ji orestujeme cca 3 minuty z každé strany. Poté vložíme do pekáčku i s výpekem a necháme dopect v troubě rozehřáté na 200° cca 10 minut.

    Po 10 minutách troubu vypneme a necháme dojít.

    Když je květák uvařený, slijeme a v hrnci rozmixujeme do hladka s máslem a mlékem. Mléko přidáváme postupně podle konzistence.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte