Úžasný snadný recept, jak si připravit panenku.
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 dl |
1 dl |
Maso | |
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdřív si pustíme do pyré. Květák si obereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody s kurkumou.
Mezitím si připravíme slaninu plátek vedle plátku, musí se trochu překrývat. Panenku si osušíme, osolíme, opepříme. Slaninu potřeme hořčicí a panenku zabalíme. Na rozpuštěném másle ji orestujeme cca 3 minuty z každé strany. Poté vložíme do pekáčku i s výpekem a necháme dopect v troubě rozehřáté na 200° cca 10 minut.
Po 10 minutách troubu vypneme a necháme dojít.
Když je květák uvařený, slijeme a v hrnci rozmixujeme do hladka s máslem a mlékem. Mléko přidáváme postupně podle konzistence.
Makronutrienty
18%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 432 kJ | 2 227 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 532 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
1,19 g |
17,6 g
6,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,42 g
3,01 g |
33,1 g
15,5 g |
Bílkoviny | 8,78 g | 45,3 g |
Sůl | 0,479 g | 2,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů