Vepřová panenka v ořechové krustě, květáková kaše, omáčka z medvědího česneku
Panenka je vždycky dobré a lowcarb jídlo :) Dobrou chuť a krásný den 🍀🌞 sdílej a sleduj ⬇️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
lískové oříšky | 20 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku očistíme, okořeníme a na másle opečeme na pánvi ze všech stran dozlatova. Poté dáme odpočinout do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů cca na 5-10 minut. Mezitím na druhé pánvi opražíme na sucho ořechy, aby se rozvoněly a rozsekáme je na menší kousky. Panenku vyjmeme z trouby a obalíme ji v oříšcích.
-
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme s máslem, dle potřeby dosolíme.
-
Do šťávy co zůstala na pánvi po panence dáme lžičku pasty z medvědího česneku a zakapneme mlékem (smetanou) na požadovanou hustotu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů