Vepřová panenka v ořechové krustě, květáková kaše, omáčka z medvědího česneku

Lenny73

Panenka je vždycky dobré a lowcarb jídlo :) Dobrou chuť a krásný den 🍀🌞 sdílej a sleduj ⬇️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...

Vepřová panenka v ořechové krustě, květáková kaše, omáčka z medvědího česneku

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
lískové oříšky 20 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,2 lžičky
květák 1 kus
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku očistíme, okořeníme a na másle opečeme na pánvi ze všech stran dozlatova. Poté dáme odpočinout do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů cca na 5-10 minut. Mezitím na druhé pánvi opražíme na sucho ořechy, aby se rozvoněly a rozsekáme je na menší kousky. Panenku vyjmeme z trouby a obalíme ji v oříšcích.

  2. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme s máslem, dle potřeby dosolíme.

  3. Do šťávy co zůstala na pánvi po panence dáme lžičku pasty z medvědího česneku a zakapneme mlékem (smetanou) na požadovanou hustotu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů