Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a jako příloha brambory pečené v troubě společně s šalotkou a tymiánem
Manžel chtěl jen na přírodno, ale mně se zachtělo zkusit něco jiného, a tak vznikla panenka s brusinkami.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
olivový olej | 2 lžíce |
brusinky sušené | 3 lžíce |
paprika sladká mletá uzená | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
víno červené jakostní | 2 dl |
cibule sladká, šalotka | 2 kusy |
brambory konzumní pozdní | 500 g |
sůl | 1 lžička |
tymián čerstvý | 2 snítky |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, rozmačkneme dlaní, osolíme z obou stran a stejně tak posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran, vyjmeme, vložíme do hrnce a přiklopíme.
-
Na výpeku z masa orestujeme pokrájenou cibuli, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cibule, kterou následně rozmixujeme tyčovým mixérem, omáčka se tím krásně zahustí, přidáme kompotované brusinky, já dala 3 lžíce, záleží na Vaší chuti, zamícháme, případně dosolíme a vrátíme zpět opečenou panenku.
-
Podáváme s pečeným bramborem v troubě s šalotkou a tymiánem. Brambory očistíme, nakrájíme na libovolné tvary, přidáme pokrájenou šalotku, osolíme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu, dáme upéct do trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů