Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a jako příloha brambory pečené v troubě společně s šalotkou a tymiánem

Na vlně chuti

Manžel chtěl jen na přírodno, ale mně se zachtělo zkusit něco jiného, a tak vznikla panenka s brusinkami.

Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a jako příloha brambory pečené v troubě společně s šalotkou a tymiánem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
olivový olej 2 lžíce
brusinky sušené 3 lžíce
paprika sladká mletá uzená 1 lžička
cibule 1 kus
víno červené jakostní 2 dl
cibule sladká, šalotka 2 kusy
brambory konzumní pozdní 500 g
sůl 1 lžička
tymián čerstvý 2 snítky

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, rozmačkneme dlaní, osolíme z obou stran a stejně tak posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran, vyjmeme, vložíme do hrnce a přiklopíme.

  2. Na výpeku z masa orestujeme pokrájenou cibuli, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cibule, kterou následně rozmixujeme tyčovým mixérem, omáčka se tím krásně zahustí, přidáme kompotované brusinky, já dala 3 lžíce, záleží na Vaší chuti, zamícháme, případně dosolíme a vrátíme zpět opečenou panenku.

  3. Podáváme s pečeným bramborem v troubě s šalotkou a tymiánem. Brambory očistíme, nakrájíme na libovolné tvary, přidáme pokrájenou šalotku, osolíme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu, dáme upéct do trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů