VEGETA - domácí koření
Koření do polévek, salátů, pomazánek, pod maso - tam všude vám skvěle poslouží Vegeta, plná vitamínů ze zeleniny. Dá trochu práce, ale je to skvělý způsob uchování zeleniny na zimu.
- 10h
- 200 porcí
- středně obtížné
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Sušení
- Sušička
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 200 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 1 500 g |
celer | 500 g |
petržel kořenová | 500 g |
pórek | 5 kusů |
česnek stroužky | 3 kusy |
bylinky čerstvé směs | 300 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
sůl himálajská jemná | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo. Pórek celý očistíme a nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme. Natě schnou rychleji, stačí vcelku.
-
Dáme sušit do sušičky, příp. do trouby - nespálit! Když máme vše pořádně suché, po částech umixujeme najemno. Do hotové směsi přidáme lahůdkové droždí (nemusíte, ale koření tím vylepšíte) a sůl.
-
Dáme do skleniček a skladujeme v suchu a temnu. Z této dávky jsou čtyři skleničky - není to moc:)).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů