VEGETA - domácí koření

Oli

Koření do polévek, salátů, pomazánek, pod maso - tam všude vám skvěle poslouží Vegeta, plná vitamínů ze zeleniny. Dá trochu práce, ale je to skvělý způsob uchování zeleniny na zimu.

VEGETA - domácí koření

Suroviny pro 200 osob

Čeho Kolik
mrkev 1 500 g
celer 500 g
petržel kořenová 500 g
pórek 5 kusů
česnek stroužky 3 kusy
bylinky čerstvé směs 300 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce
sůl himálajská jemná 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo. Pórek celý očistíme a nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme. Natě schnou rychleji, stačí vcelku.

  2. Dáme sušit do sušičky, příp. do trouby - nespálit! Když máme vše pořádně suché, po částech umixujeme najemno. Do hotové směsi přidáme lahůdkové droždí (nemusíte, ale koření tím vylepšíte) a sůl.

  3. Dáme do skleniček a skladujeme v suchu a temnu. Z této dávky jsou čtyři skleničky - není to moc:)).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů