VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Danula

Ale ulejvat se moc nemůžu, přeci jen mě s blížícími se svátky trochu tlačí čas, takže musím držet krok s davem a peču...

VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Suroviny pro 50 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 280 g
ořechy vlašské mleté 100 g
cukr moučka 70 g
máslo čerstvé 210 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
cukr moučka 100 g
cukr vanilkový 3 kusy

Postup přípravy

  1. Těsto nechám odležet alespoň přes noc zabalené ve folii v lednici. Pak rozdělím na menší díly, vyválím "hady" a poté rozkrájím nožem na malé válečky, ručně vyválím a dotvaruju pěkné rohlíčky a peču na plechu s pečícím papírem na 160 stupňů dokud jim nezačnou růžovět růžky. Čas pečení drobného cukroví je hodně závislý na typu vaší trouby, je nutné cukroví hlídat.

  2. Upečené obaluji ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skladuji postaru v hliněné nádobě. Ale tyhle rohlíčky jsou hned měkké a není potřeba je nechávat rozležet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů