VANILKOVÉ ROHLÍČKY
Ale ulejvat se moc nemůžu, přeci jen mě s blížícími se svátky trochu tlačí čas, takže musím držet krok s davem a peču...
- 1h
- 50 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 280 g |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
cukr moučka | 70 g |
máslo čerstvé | 210 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
cukr moučka | 100 g |
cukr vanilkový | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Těsto nechám odležet alespoň přes noc zabalené ve folii v lednici. Pak rozdělím na menší díly, vyválím "hady" a poté rozkrájím nožem na malé válečky, ručně vyválím a dotvaruju pěkné rohlíčky a peču na plechu s pečícím papírem na 160 stupňů dokud jim nezačnou růžovět růžky. Čas pečení drobného cukroví je hodně závislý na typu vaší trouby, je nutné cukroví hlídat.
-
Upečené obaluji ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skladuji postaru v hliněné nádobě. Ale tyhle rohlíčky jsou hned měkké a není potřeba je nechávat rozležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů