Valentýnský dort - LC

Sladce nesladce

Valentýnský dort Https://facebook.com/sladcenesladce/ Je to trochu více vrstev, ale není to tak složité a když je ten Valentýn... Doporučuji každou vrstvu zvlášť aspoň hodinu vychladit.

Valentýnský dort - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
kakaový prášek, holandské kakao 10 g
mandle mleté 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
guarová guma 0,5 lžičky
xylitol 30 g
maliny 3 hrsti
xylitol 30 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 300 ml
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
xylitol 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme základ čokoládového krému. Vysokoprocentní čokoládu rozpustíme ve smetaně a dáme přes noc chladit. Dno formy 21cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C

  2. Vejce šleháme se sladidlem tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá pěna. Všechny zbylé suché přísady promícháme a vmícháme do směsi. Pracujeme rychle aby nám pěna nespadla a vlijeme do formy. Pečeme 15 minut. Upečený korpus vyndáme z trouby, převrátíme a stáhneme pečicí papír. Necháme vychladnout.

  3. Rozvaříme maliny a propasírujeme přez sítko. Přidáme sladidlo a trochu povaříme. Vzniklé pyré necháme vychladnout. Na malinový krém si vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a pyré. A pak do něj vmícháme šlehačku. Pro efekt můžeme ještě krém dobarvit potravinářskou barvou. Navrstvíme na korpus a uhladíme.

  4. Na čokoládový krém vyšleháme vychlazenou čokoládovou směs a navrstvíme na malinonovou vrstvu. Zarovnáme a dáme chladit.

  5. Na smetanovou vrstvu vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a vmícháme šlehačku. Obmazeme s ní dort a vychladíme. Vychlazený dort dozdobíme. Dobrou chuť!

  6. Pokud se vám recept líbí, můžete si koupit mou kuchařku nízkosacharodového pečení: https://www.sladcenesladce.cz/

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů