Valentýnský dort - LC
Valentýnský dort Https://facebook.com/sladcenesladce/ Je to trochu více vrstev, ale není to tak složité a když je ten Valentýn... Doporučuji každou vrstvu zvlášť aspoň hodinu vychladit.
- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Svatba
- Valentýn
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao | 10 g |
mandle mleté | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
guarová guma | 0,5 lžičky |
xylitol | 30 g |
maliny | 3 hrsti |
xylitol | 30 g |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 300 ml |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
mascarpone | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
xylitol | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme základ čokoládového krému. Vysokoprocentní čokoládu rozpustíme ve smetaně a dáme přes noc chladit. Dno formy 21cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C
-
Vejce šleháme se sladidlem tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá pěna. Všechny zbylé suché přísady promícháme a vmícháme do směsi. Pracujeme rychle aby nám pěna nespadla a vlijeme do formy. Pečeme 15 minut. Upečený korpus vyndáme z trouby, převrátíme a stáhneme pečicí papír. Necháme vychladnout.
-
Rozvaříme maliny a propasírujeme přez sítko. Přidáme sladidlo a trochu povaříme. Vzniklé pyré necháme vychladnout. Na malinový krém si vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a pyré. A pak do něj vmícháme šlehačku. Pro efekt můžeme ještě krém dobarvit potravinářskou barvou. Navrstvíme na korpus a uhladíme.
-
Na čokoládový krém vyšleháme vychlazenou čokoládovou směs a navrstvíme na malinonovou vrstvu. Zarovnáme a dáme chladit.
-
Na smetanovou vrstvu vyšleháme smetanu do tuha. Mascarpone prošleháme se sladidlem a vmícháme šlehačku. Obmazeme s ní dort a vychladíme. Vychlazený dort dozdobíme. Dobrou chuť!
-
Pokud se vám recept líbí, můžete si koupit mou kuchařku nízkosacharodového pečení: https://www.sladcenesladce.cz/
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů