Vajíčková pomazánka trošku jinak
Recept na vytuněnou pomazánku.
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Chuťovky a kanapky
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Pomazánky
- Primal
- Předkrmy
- Silvestr
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí velké, l | 6 kusů |
sýr eidam 45% | 100 g |
slanina anglická | 100 g |
majonéza | 4 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vejce si oloupeme a nakrájíme na kostičky spolu se sýrem a slaninou. Vše smícháme i s majonézou a dle chuti dochutíme. Jako přílohu mám zeleninu. Kdo má rád domácí majonézu, použije domácí. Já používám Poličanku , protože mám strach použít syrová vejce ????
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů