Vaječná tlačenka

Jídelní plán

Vynikající vaječná tlačenka. Je to rychlá večeře a všem chutná.

Vaječná tlačenka

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
zeleninová směs moravanka 400 g
cibule 1 kus
salám měkký 200 g
majonéza 250 g
bujón hovězí 1 kus
želatina 10 g

Postup přípravy

  1. Cibuli a větší kousky z moravanky nakrajet. Pak jsem vejce a salám nastrouhala na hrubém struhadle, dám do mísy a promíchám s majonézou. Osolím a dám trochu pepře.Scezenou šťávu z moravanky doliju vodou do 3 dcl a rozdělím do dvou menších kastrólků.

  2. V jednom povařím masox a ve druhém rozmíchanou želatinu podle návodu. Po vychladnutí přiliju k surovinám a důkladně promíchám. Vše dám do formy a nechám v lednici ztuhnout. Nejlépe do rána :-) pak už jen dobrou chuť

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů