Vaječná tlačenka
Vynikající vaječná tlačenka. Je to rychlá večeře a všem chutná.
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
zeleninová směs moravanka | 400 g |
cibule | 1 kus |
salám měkký | 200 g |
majonéza | 250 g |
bujón hovězí | 1 kus |
želatina | 10 g |
Postup přípravy
-
Cibuli a větší kousky z moravanky nakrajet. Pak jsem vejce a salám nastrouhala na hrubém struhadle, dám do mísy a promíchám s majonézou. Osolím a dám trochu pepře.Scezenou šťávu z moravanky doliju vodou do 3 dcl a rozdělím do dvou menších kastrólků.
-
V jednom povařím masox a ve druhém rozmíchanou želatinu podle návodu. Po vychladnutí přiliju k surovinám a důkladně promíchám. Vše dám do formy a nechám v lednici ztuhnout. Nejlépe do rána :-) pak už jen dobrou chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů