Vaječná omeleta s cheddarem
Low carb recept, který uspokojí mlsné jazýčky nejen při těhotenské cukrovce.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
sýr čedar, cheddar | 30 g |
ředkvičky | 20 g |
rajčata cherry | 50 g |
olivy černé | 20 g |
špenát, čerstvé listy | 20 g |
chilli sušené mleté | 0,5 lžičky |
pepř černý | 2 špetky |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
1. Vejce rozšlehejte v misce a ochuťte chilli, solí a pepřem dle chuti. 2. Širokou nepřilnavou pánev rozehřejte na mírný plamen a potřete trochou olivového oleje nebo jiného preferovaného tuku. 3. Vlijte vejce na pánev a velmi zvolna nechte omeletu ztuhnout. Pozor na připečení. 4. Až bude omeleta temeř propečená, vyskládejte na její povrch cheddar a nechte roztéct. Poté dejte do prostřed omelety rajčata, ředkvičky a olivy (špenát dejte buď bokem jako přílohu, nebo ho také naplňte fo omelety). 5. Opatrně přehněte protilehlé stany omelety přes náplň, aby se nepotrhaly a podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů