Vaječná omeleta s cheddarem

Low carb recept, který uspokojí mlsné jazýčky nejen při těhotenské cukrovce.

Vaječná omeleta s cheddarem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 2 kusy
sýr čedar, cheddar 30 g
ředkvičky 20 g
rajčata cherry 50 g
olivy černé 20 g
špenát, čerstvé listy 20 g
chilli sušené mleté 0,5 lžičky
pepř černý 2 špetky
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. 1. Vejce rozšlehejte v misce a ochuťte chilli, solí a pepřem dle chuti. 2. Širokou nepřilnavou pánev rozehřejte na mírný plamen a potřete trochou olivového oleje nebo jiného preferovaného tuku. 3. Vlijte vejce na pánev a velmi zvolna nechte omeletu ztuhnout. Pozor na připečení. 4. Až bude omeleta temeř propečená, vyskládejte na její povrch cheddar a nechte roztéct. Poté dejte do prostřed omelety rajčata, ředkvičky a olivy (špenát dejte buď bokem jako přílohu, nebo ho také naplňte fo omelety). 5. Opatrně přehněte protilehlé stany omelety přes náplň, aby se nepotrhaly a podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů