Redukční -150 g porce na svačinku:
- 1h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
700 ml |
700 ml |
kakaový prášek, holandské kakao 40 g |
40 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
Korpus | |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
80 g |
80 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Datle, mandle a kokos rozmixujte na hmotu, kterou natlačte na dno formy.
-
Všechny tvarohy rozmixujte s 0,5 l mléka a cukrem. Směs rozdělte na 1/2 a 1/2do druhého dílu přidejte kakao a mixujte.
-
Nyní máme 1/2 světlý krém a 1/2 kakaový krém. Do 200 ml mléka, které lehce zahřejete rozmíchejte ztužovače. Směs rozdělte do obou krémů a nechte 30 minut vychladit. Nyní postupně po lžičkách vrstvěte na korpus. 1 lžíce bílého krému a 1 lžíce kakaového krému. Začnete ze středu. Krém se bude postupně ve vrstvách rozlévat po celé formě.
-
Nechte vychladit přes noc. Po odejmutí formy můžete okraje dortu posypat drcenymi oříšky, kokosem s kakaem..
Makronutrienty
50%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 715 kJ | 1 028 kJ |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 246 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,3 g
12,6 g |
26,3 g
18,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,83 SVJ | 2,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,86 g
2,71 g |
8,44 g
3,9 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 18,4 g |
Sůl | 0,1 g | 0,145 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů