Moc chutná nízkosacharidová příloha ke špenátu a domácímu uzenému...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
130 g |
130 g |
3 kusy |
3 kusy |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Tvaroh a vajíčka promícháme, přidáme sůl, mouku a psyllium. Vše důkladně zamícháme a necháme odstát min. 20 minut. Pak z těsta vyvalujeme hady, které nožem nakrájíme na kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Poté scedíme.
Z tohoto množství jsem měla 20 noků.
Makronutrienty
14%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 717 kJ | 1 240 kJ |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 296 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,92 g
2,09 g |
6,78 g
3,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,392 SVJ | 0,678 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,96 g
2,45 g |
17,2 g
4,24 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 24,8 g |
Sůl | 0,509 g | 0,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů