Pokud potřebujete omezit příjem sacharidů a přece jen si chcete pochutnat na vynikající pizze, tady je recept na odlehčenou variantu plnou bílkovin. Obložte ji dle své chuti:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
65 g |
65 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Poté vše smícháme. Lžící klademe na pečicí papír a rozprostřeme na požadovanou velikost korpusu. Koření je možné vynechat.
Troubu rozhřejeme na 180°C. Nejdříve dáme cca na 20 minut předpéct samotný korpus, aby se dobře propekl. Poté přidáme oblohu a zapečeme dalších cca 10 - 15 minut dozlatova.
Sama pizzu ráda peču ve formě na dort nebo ve větší pánvi.
Makronutrienty
50%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 601 kJ | 1 148 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 274 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,6 g
2,55 g |
29,9 g
4,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,56 SVJ | 2,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,56 g
2,4 g |
8,72 g
4,59 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 20,7 g |
Sůl | 1,91 g | 3,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů