Topinamburový krém s fenyklem! Low Carb Polévka!

Food by Heart

Krémové polévky jsou u nás při Low Carb stravování stále více v oblibě. Vyzkoušeli jsme polévku z topinambur a fenyklu a určitě ji zařadíme na náš jídelníček.

Topinamburový krém s fenyklem! Low Carb Polévka!

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
topinambury 400 g
vývar zeleninový domácí 1 litr
pórek 200 g
cibule 1 kus
fenykl čerstvý, bulva 150 g
cuketa 1 kus
česnek 4 stroužky
olivový olej 2 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý 1 špetka
kokosové mléko 200 ml
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Svojí chutí je vyjímečná a zasytí, takže ideální při tomto druhu stravování. Nejprve si oloupeme topinambury a nakrájíme je nakousky. Dáme je vařit do zeleninového vývaru cca na 20minut. Mezitím si ná pánvi na olivovém oleji orestujeme dozlatova ostatní zeleninu nakrájenou na kousky, dochutíme solí a pepřem .Přidáme česnek ze kterého odstraníme klíček. Nakonec přidáme vše do vývaru s topinamburami a přilijeme 200ml kokosového mléka. Rozmixujeme do hladka a dochutíme solí a citronovou št'ávou. Na ozdobu si můžeme ješte orestovat na plátky nakrájenou topinamburu pěkně dokřupava. Kdo má rád může doplnit parmazánovými hoblinkami. Doufám že Vám bude chutnat:-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů