Topinamburový krém s fenyklem! Low Carb Polévka!
Krémové polévky jsou u nás při Low Carb stravování stále více v oblibě. Vyzkoušeli jsme polévku z topinambur a fenyklu a určitě ji zařadíme na náš jídelníček.
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
topinambury | 400 g |
vývar zeleninový domácí | 1 litr |
pórek | 200 g |
cibule | 1 kus |
fenykl čerstvý, bulva | 150 g |
cuketa | 1 kus |
česnek | 4 stroužky |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý | 1 špetka |
kokosové mléko | 200 ml |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Svojí chutí je vyjímečná a zasytí, takže ideální při tomto druhu stravování. Nejprve si oloupeme topinambury a nakrájíme je nakousky. Dáme je vařit do zeleninového vývaru cca na 20minut. Mezitím si ná pánvi na olivovém oleji orestujeme dozlatova ostatní zeleninu nakrájenou na kousky, dochutíme solí a pepřem .Přidáme česnek ze kterého odstraníme klíček. Nakonec přidáme vše do vývaru s topinamburami a přilijeme 200ml kokosového mléka. Rozmixujeme do hladka a dochutíme solí a citronovou št'ávou. Na ozdobu si můžeme ješte orestovat na plátky nakrájenou topinamburu pěkně dokřupava. Kdo má rád může doplnit parmazánovými hoblinkami. Doufám že Vám bude chutnat:-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů