TĚSTOVINY S BYLINKOVÝM PESTEM

Jídelní plán

Nejprve vyrazíme na procházku někam na louku, nebo na zahradu. Cestou nasbíráme pořádnou misku bylinek – hlavně kopřivy a bršlici, můžeme přidat také popenec, libeček, pažitku a cokoliv dalšího, co máme rádi a poznáme :)

TĚSTOVINY S BYLINKOVÝM PESTEM

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kopřiva dvoudomá 100 g
popenec obecný, nať a květy 50 g
bršlice kozí noha 20 g
pažitka nať čerstvá 1 hrst
slunečnicová semínka 50 g
sezamové semínko světlé 30 g
olivový olej 4 lžíce
sůl 1 špetka
těstoviny kukuřičné 300 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g
rajčata 8 kusů

Postup přípravy

  1. Bylinky zbavíme tvrdších stonků a vhodíme do výkonného mixeru. Přidáme 50g slunečnicových semínek, 30g sezamových semínek, 3-5 lžic olivového oleje (1-2 lžíce můžeme nahradit třeba konopným, pokud jeho chuť máme rádi) a sůl. Umixujeme dohladka. V případě potřeby přidáme olej.

  2. Pesto vmícháme do kukuřičných těstovin, na talíři posypeme parmazánem, doplníme čerstvou zeleninou a podáváme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů