Tekvicovo-cícerový šalát s bazalkovým tofu a dipom zo slnečnicových semienok

Healty Kiki

Tip na fit obedík, za pár minútok:)

Tekvicovo-cícerový šalát s bazalkovým tofu a dipom zo slnečnicových semienok

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 1 kus
cizrna, sterilovaná 400 g
tofu ochucené, bazalka 200 g
směs listových salátů 250 g
olej řepkový 1 lžička
paprika sladká mletá 1 špetka
paprika pálivá mletá 1 g
kmín mletý 1 špetka
sůl 2 špetky
slunečnicová semínka 100 g
citronová šťáva, čerstvá 3 lžíce
petrželka, petrželová nať 1 hrst
pesto zelené genovese, bazalka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Tekvicu si pokrájame na mesiačiky, ochutíme mletou paprikou a soľou a dáme piecť. Pečieme do zmäknutia. Cícer dáme na panvicu s rozpáleným olejom a ochutíme ho paprikou, kmínom a soľou.

  2. Opekáme dozlatista. Tofu zbavíme prebytočnej vody a nakrájame na kocky. Toto všetko pridáme do premytého šalátu.

  3. Dip spravíme jednoducho, všetky suroviny až na dochucovadlá dáme do mixéru. Dávame si pozor na to, aby nebol dip príliš hustý, ředíme vodou. Dochutíme ho buď podľa receptu alebo svojej chuti . Pokvapkáme ním šalát :). Prajem dobrú chuť

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů