TATARÁK Z ČERVENÉ ŘEPY !!
Tataráček z hovězího masa je velmi populární, ale v poslední době je skvělou variantou i tataráček třeba z lososa nebo červené řepy, která je navíc velmi zdravá!!!
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
- Evropská
- Chuťovky a kanapky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Párty
- Pomazánky
- Předkrmy
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa | 5 kusů |
olivový olej | 2 lžíce |
majonéza | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
omáčka tabasco | 1 lžička |
hořčice dijonská | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
petrželka, petrželová nať | 1 svazek |
citronová šťáva, čerstvá | 1 kus |
cibule | 1 kus |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme vařenou červenou řepu. Můžeme uvařit buď syrovou, ve slupce a pak oloupat a nebo koupit již předvařenou. Osobně raději používáme tu syrovou, ta předvařená je nějakou dobu již zabalená ve vakuu a myslíme, že to malinko změní její chuť. 5 ks řepy rozdělíme na díly a nejlépe rozsekáme v kuchyňskén robotu. Přendáme do misky ,přidáme olivový olej, lžíci majonézy, lžíci zakysané smetany, osolíme, opepříme, přidáme trošku tabaska,lžičku hořčice, může být Dijonská.Promícháme. Dále přidáme posekanou petrželovou nať a jeden stroužek česneku. Nakonec dochutíme citronovou štávou a cibulí či šalotkou. Jako u každého tataráčku je dochucení taková malá alchymie a ingredience nakonec musíme přidat podle své chuti. Výborně chutná v LC variantě se slanými plackami nebo sýrovými krekry. Pokud se ale chceme rozdělit ze zbytkem rodiny nebo třeba návštěvou, uděláme k němu klasickou topinku s česnekem:-)
-
Na placky videorecept zde
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů