Tartaletky nízkosacharidově dělám moc ráda. Těsto nedá moc práce a low carb korpus si můžete upéct dopředu a až budete potřebovat, tak stačí tartaletky naplnit. Co se náplně týká, můžete být kreativní a nemusíte se striktně držet receptu. Použijte jakékoliv ovoce, low carb termix, tvaroh nebo šlehačku.
- 1h
- 13 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
125 g |
125 g |
30 g |
30 g |
120 g |
120 g |
80 g |
80 g |
Náplň | |
250 g |
250 g |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
Ovoce | |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
250 g |
250 g |
Krém | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience zpracujeme v kuchyňském robotu nebo sekáčku na kompaktní hmotu. Měla by být tužší, klidně přidejte více kokosové mouky, pokud je těsto řidší.
Těsto zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny v lednici utuhnout.
-
Těsto vyválíme do válečku, nakrájíme ho na stejné díly a vtlačíme do formicček na tartaletky. Uhladíme okraje, aby nebyly roztřepené, nevypadá to po upečení pěkně.
Pečeme 15 minut na 180 °C do zhnědnutí. Korpus necháme trochu vychladnout a opatrně z formičky vyklepneme. Dáme úplně vychladit.
-
Vše důkladně zamícháme a lžící naplníme tartaletky do poloviny výšky, aby nám tam zbylo místo na ovoce. Vychladíme.
-
Ovoce se sladidlem rozsekáme v sekáčku, ale jen trochu, aby tam byly stále viditelné kousky ovoce. Přidáme horkou želatinu, zamícháme a naneseme na vrstvu tvarohu do výše okraje tartaletky. Opět vychladíme.
-
Vše opatrně vyšleháme ručním mixérem do pevného krému, který dáme do zdobícího sáčku s dortovou špičkou. Krém naneseme dokola kolem okraje tartaletky nebo dle vaší fantazie. Můžeme dozdobit ovocem nebo sekanými ořechy.
Makronutrienty
32%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 151 kJ | 1 299 kJ |
Kalorická hodnota | 275 kcal | 310 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14 g
2,93 g |
15,8 g
3,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,4 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,7 g
9,66 g |
25,6 g
10,9 g |
Bílkoviny | 7,16 g | 8,08 g |
Sůl | 0,084 g | 0,095 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů