- 4h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1,5 kg |
1,5 kg |
Marináda | |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
mořská 350 g |
350 g |
120 g |
120 g |
10 kusů |
10 kusů |
3 kusy |
3 kusy |
10 kusů |
10 kusů |
5 g |
5 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Smícháme ingredience na marinadu, do které ponoříme panenku, dame do uzavíratelné nádoby a na týden do lednice.
-
Po týdnu vyndame, osušíme, zamotame do platna, stahneme pořádně provázkem a necháme zavěšené sušit další 2 tydny ve větrané místnosti o teplotě 15-18C.
Makronutrienty
27%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 497 kJ | 1 184 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,06 g
4,9 g |
14,4 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,606 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,57 g
1,19 g |
8,5 g
2,83 g |
Bílkoviny | 13 g | 30,9 g |
Sůl | 14,8 g | 35,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů