Sušená vepřová panenka - I
- 4h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Fitness recepty
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Outdoor a trek
- Předkrmy
- Silvestr
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 1,5 kg |
víno červené jakostní | 200 ml |
víno bílé jakostní | 200 ml |
sůl hrubá | 350 g |
cukr třtinový | 120 g |
pepř černý celý | 10 kusů |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
hřebíček celý | 10 kusů |
rozmarýn | 5 g |
chilli sušené drcené / kousky | 1 g |
česnek sušený / granulovaný | 1 g |
pomerančová kůra | 1 g |
Postup přípravy
-
Smícháme ingredience na marinadu, do které ponoříme panenku, dame do uzavíratelné nádoby a na týden do lednice.
-
Po týdnu vyndame, osušíme, zamotame do platna, stahneme pořádně provázkem a necháme zavěšené sušit další 2 tydny ve větrané místnosti o teplotě 15-18C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů