Sušená vepřová panenka - I

AlenaK

Sušená vepřová panenka - I

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vepřová panenka 1,5 kg
víno červené jakostní 200 ml
víno bílé jakostní 200 ml
sůl hrubá 350 g
cukr třtinový 120 g
pepř černý celý 10 kusů
bobkový list celý sušený 3 kusy
hřebíček celý 10 kusů
rozmarýn 5 g
chilli sušené drcené / kousky 1 g
česnek sušený / granulovaný 1 g
pomerančová kůra 1 g

Postup přípravy

  1. Smícháme ingredience na marinadu, do které ponoříme panenku, dame do uzavíratelné nádoby a na týden do lednice.

  2. Po týdnu vyndame, osušíme, zamotame do platna, stahneme pořádně provázkem a necháme zavěšené sušit další 2 tydny ve větrané místnosti o teplotě 15-18C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů