- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
6 lžic |
6 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
Chřest | |
300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Špargľu si očistíme a dáme variť do osolenej vody 3 minutky.
-
Omáčka: v miske nad parou miešame 2 žĺtka s bielym suchým vínom, solou, čiernym korenim, stále miešame, ked vajička zhustnú odložíme ich z parného kúpeľa a postupne zamiešavame rozpustené vlažné maslo, na koniec pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy
Makronutrienty
15%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 771 kJ | 2 070 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 495 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
0,19 g |
9,09 g
0,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 0,909 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,3 g
10,1 g |
46,4 g
27,2 g |
Bílkoviny | 2,44 g | 6,55 g |
Sůl | 0,204 g | 0,546 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů