Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem

Postup přípravy

  1. Masová náplň – maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.

  2. Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.

  3. Připravíme si dresink – zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.

  4. Tortilly:

    Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.

  5. Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte