Sójové maso se zeleninou
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
sojové maso, kostky | 80 g |
škrob jemný | 3 lžičky |
cibulka jarní, sečka | 6 kusů |
mrkev | 4 kusy |
kukuřice sterilovaná | 280 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bujón zeleninový | 1 kus |
slunečnicový olej | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Asi dvě hodiny před vařením dáme sójové maso do misky, přidáme bujon a zalijeme vodou, aby bylo těsně ponořené. všechnu vodu by mělo vsáknout. Před vařením přidáme škrob a promícháme. Na nepřilnavou pánev dáme trochu oleje (používám ve spreji, aby bylo tuku opravdu málo), přidáme nakrájenou cibulku a lehce osmahneme. Přidáme sójové maso a restujeme. Trochu podlijeme, přidáme mrkev, kukuřici a necháme podusit. Ochutíme solí, pepřem a je hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů