Snídaňový obložený talíř
Mám moc ráda pestré snídaně, které dodají spoustu různých živin a dobře zasytí. Můžu do nich použít zrovna to, co mám doma a na co mám zrovna to ráno chuť. Tato verze má zrovna sacharidů minimum, pokud jich chci více, můžu přidat i kousek kváskového chleba.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
hovězí lůj | 5 g |
avokádo | 0,25 kusu |
rajčata | 0,5 kusu |
cibule červená | 10 g |
kysané červené zelí | 20 g |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka | 2 plátky |
olivy černé kalamata (kalamon) | 6 kusů |
ocet jablečný | 1 lžička |
marakuja, mučenka | 1 kus |
Postup přípravy
-
Vejce připravím na hovězím loji na pánvičce. Mezitím si na kostičky nakrájím avokádo, rajče a cibuli a ochutím octem, solí a pepřem. Můžu přidat i třeba bazalku (já měla zrovna doma kus kopru, tak jsem použila ten). Pak akorát vše naskladám na talíř a je hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů