Smetanová zelná polévka - LC

Lusinda

Zelí, houby...a skvělá nízkosacharidová (low carb) polévka je na světě:)

Smetanová zelná polévka - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 800 g
slanina anglická 100 g
cibule 250 g
houby mražené, směs 150 g
vývar zeleninový domácí 1,2 litrů
česnek stroužky 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
sýr s bílou plísní na povrchu 200 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Z hlávkového zelí vyříznu košťál a listy nakrájím na nudličky nebo čtverečky. Promnu je důkladně se solí, aby zkřehly.

  2. Ve větším hrnci orestuji šunku nebo slaninu. Přidam na kostičky nakrájenou cibuli a opeču ji dozlatova. Přisypu houby osolím, přidám česnek, koření a chvilku restuji.

  3. Do hrnce přisypu zelí, chvilku micham, zaleju vyvarem a dusím na mírném plameni do poloměkka. Přidám smetanu, na kostičky nakrájený sýr a petrželku. Jeste chvilku vařím, dokud se sýr plně nerozpustí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů