Smetanová zelná polévka - LC
Zelí, houby...a skvělá nízkosacharidová (low carb) polévka je na světě:)
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 800 g |
slanina anglická | 100 g |
cibule | 250 g |
houby mražené, směs | 150 g |
vývar zeleninový domácí | 1,2 litrů |
česnek stroužky | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
sýr s bílou plísní na povrchu | 200 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Z hlávkového zelí vyříznu košťál a listy nakrájím na nudličky nebo čtverečky. Promnu je důkladně se solí, aby zkřehly.
-
Ve větším hrnci orestuji šunku nebo slaninu. Přidam na kostičky nakrájenou cibuli a opeču ji dozlatova. Přisypu houby osolím, přidám česnek, koření a chvilku restuji.
-
Do hrnce přisypu zelí, chvilku micham, zaleju vyvarem a dusím na mírném plameni do poloměkka. Přidám smetanu, na kostičky nakrájený sýr a petrželku. Jeste chvilku vařím, dokud se sýr plně nerozpustí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů